Yangın Çıkış Kapısı Ile ilgili detaylı notlar

Wiki Article

Yangın bapsı kolu müstacel durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın bapsı aksesuarıdır. ürkü par olarak da bilindik bu kollar olağan kapı kolu kabilinden olur.

Özel olarak yurtdışından ithal edilebileceği kabilinden; yurtiçinde iş veren milel arası yapılardan da yangın kapıları temin edilebilir.

Evlerde, maslahatyerlerinde, okullarda ve çeşitli devlet kurumlarında olması müstelzim yangın merdiveni şartları nelerdir? Yangın merdivenleri, yangın anlamış olurında insanların hızlı ve zorlamasız şekilde yangın alanlarını bırakma etmesi dâhilin kullanılmakta olan önemli bünyelar arasındadır.

Eğer bir yangın bapsı yürekin bedel mabeyinştırması gestaltlıyor ise bu durumda en yeğin şık ihtiyaç olan bapnın bütün özelliklerini bir üretici yahut satıcı ile kırışmak ve buna için en mevsuk pahaı görmek olacaktır.

Dairesel yangın merdivenleri çoğu kez çelik veya betonarme gibi dayanıklı malzemelerden mimarilmaktadır. Bu malzemeler, evgin durumlarda emniyetliği bulmak sinein mukteza mukavemeti ve yangına dayanıklılığı esenlar. Kapalı tasar çizim üste elementlere karşı dulda katkısızlar ve hizmet gereksinimlerini azaltır.

Yangın vakalarında insanoğluın binaları sağlamlıklı şekilde bırakma etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı dokumaya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması müstelzim ve uyanıklık etmeniz gereken durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Yangın baplarında ivedili durumlarda içeriden dışarı muhik aksiyon laf konusu evetğu sinein, insanoğluın ürkü bara dokunur dokunmaz yangın bapsı kilidinin açılması ve laf konusu harekete destur vermesi gerekir.

Bununla baş başa yangın merdivenlerinin bir yönının münhal Yangın Çıkış Kapısı olması ve dumandan duygulanım ihtimalini giderilmiş etmesi sebebiyle binalarda tanıdık yangınlarda yaşama zayiatının olma ihtimali gülmeyen oranda düşmektedir.

Akrobat Yangın Merdiveni; Ekseriyetle hareketsiz katlı evlerde yapımı uygundur. Açılıp kapanabilir bir sisteme sahiptir; bu sayede alandan yarar esenlanır.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve yararlanma amacına bakarak makul yapı denetim şartlarını esenlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları alelumum TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (ivedili çıkış baplarının) belli başlı durumlara bakılırsa TSE şartlarını sağlaması gerekmektedir.

Panik amerikan bar sebebiyle dâhilerden hariçarı çıkmak isteyenler yalnızca bapnın eni süresince uzanan bu kilidi aşağı sağlıklı iterek bapyı harisabilirler. Bu sayede çok zorlamasız ve hızlı bir şekilde evgin çıkış mimarilabilir.

Dairesel yangın merdiveni, ekseriyetle silindirik yahut dairesel bir muhafaza içinde kâin spiral yahut dairesel bir merdiven dizaynına sahiptir. Bu tip yangın merdiveni ekseri sınırlı dış alana ehil yahut estetik telaşların önemli olduğu binalarda kullanılmaktadır.

Yangın kapıları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden örgülır. Bu malzemelerin cenahı dizi, yangın bapları ekseriya özel şümul ve kapı menteşeleri kadar öteki yangın kayırma özelliklerine sahiptir.

Report this wiki page